Roclan toimitilat uudistettiin Järvenpäässä

Roclan 1980-luvulla rakennetut toimistotilat Järvenpäässä kokivat melkoisen muutoksen, kun sekä työskentely- että taukotilojen ja aulan pinnat remontoitiin ja kalusteet uusittiin. Tavoitteena oli parantaa ergonomiaa ja äänimaailmaa, sekä hyödyntää tiloja aiempaa monipuolisemmin tehtävien mukaisen työympäristön ja monitila-konseptin mukaisesti.

Roclalla haluttiin lisätä työympäristön joustavuutta sekä luoda lisää tilaa uusille työpisteille. Alkutilanteessa työpisteet olivat kaikki käytössä, mutta uusille oli tarvetta rekrytoinnin myötä. Myös neuvotteluhuoneiden koettiin olevan aina täynnä ja lisäksi oli toive myös erilaisista kokous- ja kohtaamistiloista. Yksi tärkeä huomioon otettava asia oli äänimaisema - akustiikkaratkaisuja kaivattiin avotilojen meluongelman ratkaisemiseksi. Myös ergonomiaan toivottiin parannusta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus lisätä liikkumista työpäivään.

Kumppaniksi valikoitunut Kinnarps teki layout-suunnitelmat toimistotiloihin yhdessä Roclan suunnittelijoiden kanssa. Väljyyttä saatiin lisää tilatehokkaiden suorien työpöytien avulla ja samalla vapautettiin joitakin työhuoneita uuteen käyttöön. Näin saatiin lisää tilaa paljon kaivatuille kohtaamistiloille, jotka sisustettiin rohkeasti eri tyylein ja värein. Sähköpöydät puolestaan kannustavat nousemaan ylös tuolista. Katon akustiikkalevyt ja ääntä vaimentava matto auttoivat parantamaan yleistä ääniympäristöä ja vähentämään melua. Pöytäseinäkkeitä lisättiin yksityisyyden ja paremman keskittymisen saavuttamiseksi.

Henkilöstö oli aktiivisesti mukana suunnittelemassa uusia työtiloja, joten uudet monikäyttötilat ja viihtyisämpi työympäristö on saanut erittäin hyvän vastaanoton.

Sisääntuloaulaan Kinnarps suunnitteli uuden vastaanottotiskin ja myös kalusteet uusittiin.
Keittiö- ja ruokailutilojen ja wc:iden pinnat remontoitiin Roclan suunnittelijan tekemän sisustussuunnitelman mukaisesti ja vaihdettiin uudet kiintokalusteet.

Kuvat: Kinnarps ja Rocla